Reklamacije i jamstvo proizvoda

REKLAMACIJE 

Prilikom preuzimanja robe trebate provjeriti točnu vrijednost , količinu i neoštećenost isporučene robe. Svi proizvodi moraju biti u originalnoj tvorničkoj ambalaži neotvarani i neoštećeni. Svojim potpisom kod preuzimanja robe potvrđujete točnost isporuke te preuzimanje proizvoda i popratne dokumentacije.
Ako je oštećenje prouzročeno prilikom transporta takav proizvod reklamirajte kod dostavne službe, a u svakom slučaju obavijestite i nas. Kod preuzimanja robe od dostavljača, molimo da odmah uz njegovo prisustvo prekontrolirate kvalitetu i kvantitetu pošiljke i u slučaju vidljivih nedostataka odmah reklamirate dostavu i načinite zapisnik, jer se reklamacije na oštećenost bez zapisnika neće uvažavati iz razloga što dostavne službe potpisom kod preuzimanja tretiraju da ste pošiljku prekontrolirali i zaprimili u ispravnom stanju, tako da pravo na naknadnu reklamaciju na dostavu nemate !
Ukoliko je nedostatak posljedica tvorničke greške isporučit ćemo Vam novi proizvod bez ikakvih dodatnih troškova u najkraćem mogućem roku. Posljedične štete su isključene i ne nadoknađujemo ih, također troškove eventualne montaže i demontaže snosi kupac. Ukoliko je oštećenje nastalo nepravilnim korištenjem ili rukovanjem s Vaše strane, troškove zamjene, dostave i ostale manipulativne troškove snosite u cijelosti. Zadržavamo pravo da slike i specifikacije proizvoda nisu 100% identične.
U slučaju da roba ima vidljive greške, robu možete reklamirati u roku od 14 dana od dana kupnje u tvorničkoj ambalaži i uz predočenje računa, osim žarulja, rasvjetnih tijela i robe koja je oštećena nepravilnim korištenjem ili rukovanjem.
Krivo naručena, a ispravna roba i roba koja je univerzalna, a zbog specifičnosti vozila ne radi, može se neoštećena i ne upotrebljavana, u originalnoj ambalaži uz predočenje računa vratiti ili zamijeniti za neku drugu robu iz našeg asortimana. Povrat robe moguć je u roku od 15 dana od kupnje, a troškove povrata ili zamjene (dostave i povrata) snosi kupac. Robu koju nemamo na lageru i naručujemo je po zahtjevu i specifikacijama kupca zamjena ili povrat nije moguć. Troškove eventualne montaže i demontaže snosi kupac. Roba sa rasprodaje koja ima oštećenja ili nedostatke, a na njih ste bili upozoreni ne može se vratiti i reklamirati. Svi proizvodi moraju se reklamirati uz obrazac reklamacije koji možete skinuti ovdje ili dobiti putem maila. Reklamacije bez obrasca i bez prethodne najave nećemo prihvaćati! Također, pravo na jednostrani raskid ugovora kod prodaje na daljinu, imate u roku od 14 dana od zaprimanja robe. Obrazac za jednostrani raskid ugovora, možete pronaći ovdje.

 

JAMSTVO PROIZVODA

Proizvodi koje komercijalizira Exteriorcars, zamjenjivi su s originalnim dijelovima u skladu s popisom i katalozima koje su uredili proizvođači. Jamstvo se primjenjuje u skladu s Europskim zakonima.

Exteriorcars je prodavač koji nije odgovoran za jamstvo i poništit će ga u dolje predstavljenim situacijama:
– proizvod nije montiran u specijaliziranom servisu. Postupak ugradnje mora biti izvršen u specijaliziranom servisu / tuning trgovini.
– proizvod je oštećen zbog nepravilnog postavljanja ili zbog montiranja s ostalim slomljenim spojnim dijelovima. Ne prihvaćamo reklamacije za proizvode koji su ugrađeni i / ili izmijenjeni kod neovlaštenog servisa.
– proizvod je korišten u druge svrhe nego što je navedeno u prezentaciji / opisu proizvoda.
– kupac je sam popravio proizvode i / ili modificirao (uključujući ugradnju HID setova) i / ili treća strana.
– dio je oštećen dodatnim preopterećenjem ili nepravilnim održavanjem vozila.
– vozilo je imalo prometnu nezgodu ili pretrpjelo oštećenja uzrokovana vanjskim čimbenicima, atmosferskim, toplinskim, mehaničkim ili električnim udarima.
– na dijelovima su se pojavile ogrebotine, udubljenja koja nisu posljedica proizvođača ili oštećenja u dostavi.

Pritužbe na jamstvo moraju se priložiti sa sljedećim dokumentima:

  • račun od Exteriorcars d.o.o.
  • dokaz da je proizvod ugrađivan u ovlaštenom servisu, odnosno kopiju Izvješća o ugradnji koju je izdao auto servis za ugradnju
  • Videozapise / slike (visoke rezolucije) koji predstavljaju postojeći problem;

Primjeri slika:

  • kratki opis problema
  • slike dodatnih materijala poput tvorničkih naljepnica – ovisi o tome koji je proizvod zatražen, npr:
  • slika stražnje strane
  • kopiju prometne dozvole

Obrazac za reklamaciju

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Uputstva za spojlere

*Roba ili usluge koje budu neispravne ne smiju se mijenjati bez pristanka Exteriorcars-a. U suprotnom, kupac može izgubiti svoja potraživanja na temelju jamstva.