Reklamacije

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Prilikom preuzimanja robe trebate provjeriti točnu vrijednost , količinu i neoštećenost isporučene robe. Svi proizvodi moraju biti u originalnoj tvorničkoj ambalaži neotvarani i neoštećeni. Svojim potpisom kod preuzimanja robe potvrđujete točnost isporuke te preuzimanje proizvoda i popratne dokumentacije.
Ako je oštećenje prouzročeno prilikom transporta takav proizvod reklamirajte kod dostavne službe, a u svakom slučaju obavijestite i nas. Kod preuzimanja robe od dostavljača, molimo da odmah uz njegovo prisustvo prekontrolirate kvalitetu i kvantitetu pošiljke i u slučaju vidljivih nedostataka odmah reklamirate dostavu i načinite zapisnik, jer se reklamacije na oštećenost bez zapisnika neće uvažavati iz razloga što dostavne službe potpisom kod preuzimanja tretiraju da ste pošiljku prekontrolirali i zaprimili u ispravnom stanju, tako da pravo na naknadnu reklamaciju na dostavu nemate !
Ukoliko je nedostatak posljedica tvorničke greške isporučit ćemo Vam novi proizvod bez ikakvih dodatnih troškova u najkraćem mogućem roku. Posljedične štete su isključene i ne nadoknađujemo ih, također troškove eventualne montaže i demontaže snosi kupac. Ukoliko je oštećenje nastalo nepravilnim korištenjem ili rukovanjem s vaše strane, troškove zamjene, dostave i ostale manipulativne troškove snosite u cijelosti. Zadržavamo pravo da slike i specifikacije proizvoda nisu 100% identične.
U slučaju da roba ima vidljive greške, robu možete reklamirati u roku od 14 dana od dana kupnje u tvorničkoj ambalaži i uz predočenje računa, osim žarulja, rasvjetna tijela i robe koje je oštećeno nepravilnim korištenjem ili rukovanjem.
Krivo naručena a ispravna roba i roba koja je univerzalna a zbog specifičnosti vozila ne radi, može se neoštećena i ne upotrebljavana, u originalnoj ambalaži uz predočenje računa vratiti ili zamijeniti za neku drugu robu iz našeg asortimana. Povrat robe moguć je u roku od 15 dana od kupnje, a troškove povrata ili zamjene (dostave i povrata) snosi kupac. Robu koju nemamo na lageru i naručujemo je po zahtjevu i specifikacijama kupca zamjena ili povrat nije moguć. Troškove eventualne montaže i demontaže snosi kupac. Roba sa rasprodaje koja ima oštećenja ili nedostatke, a na njih ste bili upozoreni ne može se vratiti i reklamirati. Svi proizvodi moraju se reklamirati uz obrazac reklamacije koji možete skinuti ovdje ili dobiti putem maila. Reklamacije bez obrasca i bez prethodne najave nećemo prihvaćati! Također, pravo na jednostrani raskid ugovora kod prodaje na daljinu, imate u roku od 14 dana od zaprimanja robe. Obrazac za jednostrani raskid ugovora, možete pronaći ovdje.

 

Obrazac za reklamaciju

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Uputstva za spojlere